Gezond Natuur Wandelen

Initiatief in het kort

In Engeland is Gezond Natuur Wandelen onder de naam Walking for Health al jaren een groot succes. Elke w2017-01-13 14_43_30-Gezond Natuur Wandelen - Meer gaan bewegen en van de natuur genieteneek doen daar zo’n 70.000 mensen op honderden locaties mee, met 10.000 vrijwilligers als begeleider. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat mensen die minder dan een half uur per dag bewegen, veel baat hebben als ze buiten gaan wandelen. Ze leven gemiddeld langer en voelen zich stukken beter. Ze slapen beter, hebben minder last van stress en door elke week te lopen met een groep voelen veel mensen zich minder eenzaam. Door meer te bewegen wordt het risico op allerlei chronische ziekten lager.

In Nederland beweegt ruim een derde van de volwassenen minder dan een half uur per dag. Er is dus heel veel te winnen! Gezond Natuur Wandelen organiseert daarom laagdrempelige wandelingen in een groene omgeving, primair gericht op mensen die weinig bewegen.


Partners

De Landschappen (o.a. Landschap Noord-Holland), de Wandelbond KWBN, PWN, Staatsbosbeheer, Zorgverzekeraar De Friesland en vele lokale partijen uit Welzijn, Zorg, Natuur en Wandelsport


Meer info

Website Gezond Natuur Wandelen


 Contact

Contact-pagina website Gezond Natuur Wandelen

Of bij de stichting: info@gezondnatuurwandelen.nl